Contact 020 - 512 43 43
Search
Menu
Sluit

Kanker eerder signaleren en onnodige operaties en behandelingen voorkomen

Mogen wij een paar minuten uw aandacht? Dat zit zo: u bent vast en zeker bekend met het Antoni van Leeuwenhoek als hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Ons Centrum voor Vroegdiagnostiek kent u waarschijnlijk nog niet. Tijd om ons voor te stellen en het belang van samenwerking te benadrukken.

Het Centrum voor Vroegdiagnostiek is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek. We richten ons op de vroegtijdige opsporing van kanker, in eerste instantie darm-, long-, huid- en prostaatkanker. Dit doen we bij personen die voldoen aan bepaalde risicocriteria. Dankzij innovatieve vroegdiagnostiek zijn er meer behandelopties, die vaak minder ingrijpend en minder kostbaar zijn. We combineren het streven naar individuele gezondheidswinst, toegankelijke en betaalbare zorg met wetenschappelijk onderzoek.

Op basis van nationale en internationale onderzoeksresultaten kunnen we de kennis over kankersoorten en risicocriteria steeds verder optimaliseren. Welke mensen hebben een verhoogd risico op bepaalde kankersoorten en waarom? Welke personen hebben daadwerkelijk baat bij vroegdiagnostiek en vanaf welke leeftijd? Welke mensen hoeven we in de toekomst niet meer te belasten met screening op kanker? Samenwerking met u, met huisartsen, is bepalend voor het succes van ons onderzoek en het realiseren van onze missie: het verbeteren van het onderzoek naar vroege opsporing van kanker.

U bent immers degene die mensen met een verdenking op een van de genoemde kankersoorten kan doorverwijzen, mits zij voldoen aan de verwijscriteria. Deze vindt u op onze website: https://avlcentrumvoorvroegdiagnostiek.nl/verwijscriteria De doorverwijzing regelt u via Zorgdomein, Antoni van Leeuwenhoek (AVL), Centrum voor Vroegdiagnostiek. In de komende tijd zullen we u regelmatig betrekken bij de voortgang, onderzoeksresultaten en eventueel aangescherpte verwijscriteria. Voor het verwezenlijken van onze missie hebben wij als Centrum voor Vroegdiagnostiek uw hulp hard nodig. Samen komen we verder.

Met collegiale groet,

PS

Op onze website avlcentrumvoorvroegdiagnostiek.nl vindt u meer informatie.

Heeft u specifieke vragen? Dan kunt u terecht bij
Mara Blonden/Manager AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek: m.blonden@nki.nl
Theo Ruers/Medisch hoofd AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek: t.ruers@nki.nl