Download app Vacatures
Menu
Sluit

AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek

Het Centrum voor Vroegdiagnostiek is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek; hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. We zijn een kwalitatief onderzoekscentrum en richten ons volledig op onderzoek en vroege diagnostiek. Zo kunnen we mensen met een verhoogd risico op kanker, en signalen en klachten die kunnen wijzen op kanker, zo snel mogelijk meer zekerheid geven.

Vroegtijdige opsporing

Met een combinatie van de nieuwste methodes en onderzoek stellen we snel en betrouwbaar vast of er sprake is van kanker. Heeft u geen kanker? Dan is het prettig dat we u zo snel mogelijk gerust kunnen stellen. Wel is het mogelijk dat u bij het Centrum voor Vroegdiagnostiek onder controle blijft. Als er wel sprake is van kanker, dan is het gunstig als we er zo vroeg mogelijk bij zijn. Vroegtijdig opsporen zorgt vaak voor een grotere kans op genezing. Mogelijke behandelingen en ingrepen zijn in dat geval minder zwaar, met een kleinere kans op risico’s en problemen. Die behandelingen zijn overigens ook minder kostbaar, wat gunstig is voor de zorg.

Doelgroep en diagnose

Op dit moment richt het Centrum voor Vroegdiagnostiek zich op mensen met mogelijke prostaatkanker, darmkanker of huidkanker. We onderzoeken personen met een verhoogd risico, bijvoorbeeld op basis van erfelijke aanleg. Zij hoeven nog geen klachten te hebben die wijzen op kanker. Ook cliënten die wél last hebben van klachten kunnen bij het Centrum terecht. Net als mensen die worden doorverwezen voor vervolgonderzoek, bijvoorbeeld op basis van de uitkomsten van het bevolkingsonderzoek. Dankzij de korte wachttijden, slimme werkwijze en de allernieuwste apparatuur kunnen we mensen snel duidelijkheid geven. Voor behandeling ná de diagnose wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Kennis en kwaliteit

Ons centrum draagt ook bij aan wetenschappelijk onderzoek. Daardoor groeit binnen én buiten Nederland de kennis over het vroegtijdig herkennen van tumoren. Zo kunnen we op termijn nóg beter vaststellen welke mensen tot een risicogroep behoren. En welke mensen we wel of niet vroegtijdig willen onderzoeken. ‘A cure for every cancer and excellent care for every patient’: dát is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek. De werkzaamheden van het Centrum voor Vroegdiagnostiek sluiten daar naadloos op aan.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de onderzoeken.

Wilt u iemand naar ons centrum doorverwijzen? Lees meer op de pagina verwijzers.

Heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.