Over ons App Klachtenprocedure Privacystatement Vacatures Disclaimer Contact
Menu
Sluit

Centrum voor Vroegdiagnostiek.
5 belangrijke redenen

Het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek. Ons Centrum combineert vernieuwing en onderzoek om snel zekerheid te geven bij risicofactoren of signalen die kunnen wijzen op kanker. Door het vroegtijdig opsporen en ontdekken van tumoren zijn er voor patiënten meer behandelopties. Waarom zou u kiezen voor onderzoek door het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek? 

1. Zeer deskundig en vernieuwend
Het feit dat we bij het Antoni van Leeuwenhoek horen, en alles weten over kanker, betekent veel voor ons Centrum. En dus voor onze cliënten. We hebben de juiste kennis, ervaring en specialisten in huis. Naast het uitvoeren van onderzoeken en het vaststellen of iemand wel of geen kanker heeft, dragen we ook bij aan wetenschappelijk onderzoek. Zo vergroten we onze kennis over tumoren, mogelijke risicofactoren – wie heeft er meer risico op kanker en waarom – en onderzoeksmethoden. Daarbij gebruiken we de allernieuwste apparatuur. Binnen Nederland bestaat er geen tweede centrum dat gespecialiseerd is in vroegdiagnostiek.

2. Snel en slim
Ons Centrum heeft geen wachtlijsten en een afspraak kunnen we meestal al op korte termijn inplannen. Voor de onderzoeken geldt bovendien dat we proberen de onderzoeken én de uitslag op één dag te combineren. We werken snel én slim. Zo weten mensen die in spanning zitten vaak nog dezelfde dag waar ze aan toe zijn.

3. Laagdrempelig en persoonlijk
We zijn een onderzoekscentrum. Daarom hebben we het over cliënten, niet over patiënten. We richten ons op medische onderzoeken, met kwalitatieve apparatuur. De sfeer is vriendelijk en servicegericht en de inrichting van onze kleinschalige locatie is niet klinisch. Ook met de door ons ontwikkelde app willen we zo dicht mogelijk bij de mensen staan.

4. Onderzoek en wetenschap
We combineren de onderzoeksvraag van één client, heb ik wel of geen kanker, met algemeen wetenschappelijk onderzoek. Welke mensen hebben een verhoogd risico op kanker en waarom? En hoe kunnen we die mensen zo goed mogelijk onderzoeken? De kennis die we opbouwen delen we met de wetenschap, het zorgveld, de overheid en Nederlanders. A cure for every cancer, dat is waar we hard aan werken.

5. Samenwerking
Wij kunnen en willen dit niet alleen. Daarom werken we nauw samen met andere (zorg)partners in Amsterdam, Nederland en buiten Nederland. Binnen nationale en internationale samenwerkingsverbanden. Samen staan we sterker in de strijd tegen kanker, in vroegtijdige opsporing, het vergroten van de kennis over risicofactoren en preventieve maatregelen/gezonde levensstijl.